Saudi Visa Information

Tájékoztató a vízumügyintézés menetéről 

(utoljára frissítve: 2020.03.16.)                                           

Saudi Visa information in English

Tisztelt Ügyfeleink!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szaúd-Arábiai Királyság Budapesti Nagykövetsége és irodánk a mai naptól, tehát 2020.05.06-tól ismét rendelkezésükre áll a vízumok kiállítását és a dokumentumok hitelesítését illetően. Kérelmüket a fentebb említett ügyekben való intézkedésre legyenek kedvesek e-mailben jelezni a [email protected] címre.

Tájékoztatjuk Önöket, miszerint a Koronavírusra való tekintettel irodánk csak előre egyeztetett időpont esetén nyit ki, minden más intézkedést online végzünk. 

Megértésüket köszönjük.

Az alábbi tájékoztatóban található a Szaúd-Arábiába történő beutazáshoz szükséges kötelező vízum igénylésének menete. Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi pontokat, melyekben a vízumigényléshez szükséges összes információt, valamint a benyújtandó dokumentumok listáját megtalálja, a lehető leggyorsabb ügyintézés érdekében. Kérjük, hogy időpontfoglalás előtt szerezzék be az összes szükséges dokumentumot, hogy így egyszeri időpont elegendő legyen a kérelem elindításához.

FIGYELEM!
A Szaúd-Arábia Királyság Külügyminisztériumának legújabb rendelkezése értelmében 2018 márciustól, a szaúd-arábiai vízum igényléséhez biometrikus azonosítás (ujjlenyomat vétel és írisz azonosítás) szükséges, melyre az eljárás során a Szaúd-Arábiai Királyság Magyarországi Nagykövetségén kerül sor. Kérjük vegyék figyelembe, hogy ezáltal az eljárás hosszabb időt vehet igénybe.
 • 2016. június 20-tól az egészségügyi biztosítás megkötése az összes vízumtípushoz kötelező. A biztosítás megkötése a szaúd-arábiai Külügyminisztérium rendelkezése alapján kizárólag a vízumügyintéző ügynökség, vagyis a UR Travels Kft-n keresztül történik, melynek díját amerikai dollárban és készpénzben, a vízum díjával együtt kell befizetni. Ezen díj a vízumért fizetendő összköltségben szerepel, külön erre árajánlatot nem áll módunkban adni. Az egészségügyi biztosítás a tartózkodás teljes időtartama alatt érvényes, a biztosított szükség esetén a szaúd-arábiai biztosító céggel tudja felvenni a kapcsolatot. 
 • UMRAH és HAJJ vízum a Szaúd-Arábiai Királyság Magyarországi Nagykövetségén keresztül igényelhető.
 • Irodánk nem foglalkozik és információval sem tud szolgálni szaúd-arábiai TRANZIT, illetve TÚRISTA vízummal kapcsolatban.
 • A vízumügyintézés kizárólag személyesen, előre egyeztetett időpontban történik.  Időpontot a www.urtravels.hu oldalon, a “Saudi Visa Information” menüpontra kattintva, az oldal legalján található felületen foglalhat. Már meglévő időpont lemondására minimum 24 órával az adott időpont előtt van lehetőség. Erre irányuló szándékát kérjük, e-mailben jelezze ([email protected]).
 • Kérjük, az ügyintézés meggyorsítása érdekében a szükséges dokumentumokat (eredetit és másolatokat) hozza magával, mert azokat irodánkban sem kinyomtatni, sem lefénymásolni nem áll módunkban. Kizárólag tiszta, jól olvasható másolatokat tudunk elfogadni (mobiltelefonnal készített fényképet nem).
 • A munkáltatói igazolást minden esetben fejléces papíron, aláírva (aláíró személy elérhetőségének feltüntetésével) és a cég pecsétjével ellátva tudjuk csak elfogadni. Amennyiben a dokumentum nem felel meg ezen feltételeknek, úgy kizárólag a Kereskedelmi Kamara bélyegzője által hitelesített dokumentum fogadható el.
 • Az egyes vízumok igényléséhez szükséges dokumentumok listáját, továbbá a vízumkérelemhez szükséges jelentkezési lapot e-mailben tudja megkérelmezni: [email protected]
 • A vízumigénylő jelentezési lapot kérjük olvashatóan, nyomtatott nagybetűkkel vagy pedig számítógépen, hiánytalanul és angol nyelven kitölteni, majd jelentkezéskor magukkal hozni.
 • A vízumdíjak kizárólag amerikai dollárban és készpénzben fizetendők.
 • Az ügyintézés átlagosan 10 munkanapot vesz igénybe, de minden kérelem egyéni elbírálás alá esik, tehát az ügyintézés hossza változó lehet, befolyásolni nem lehetséges. Utazás előtt minimum 2 héttel ajánlott benyújtani a vízumkérelmet.
 • Figyelem! Ha Önnek már volt korábban Szaúd Arábiába szóló vízuma, amely egy másik (régebbi vagy másod) útlevelében szerepel, kérjük , hogy azt is hozza magával. Korábban kiállított útlevelét abban az esetben is hozza magával, ha jelenlegi okmánya 2016 január 1. utáni keltezésű.
 • Amennyiben még érvényes szaúd-arábiai vízummal rendelkezik, úgy a vízum érvényességének lejárta előtt nincs lehetőség újabb vízum igénylésére.
 • Elutasítás esetén a Szaúd-Arábiai Királyság Magyarországi Nagykövetségének mindenkori szabályzata értelmében a befizetett vízumdíj visszatérítésre kerül. Az eljárási díj, valamint az online jelentkezési díj nem visszatéríthető. 
 • A benyújtott dokumentumok a vízumügyintézés kezdetétől a Szaúd-Arábiai Királyság Magyarországi Nagykövetségének tulajdonát képezik, így azok visszaszolgáltatására sem a kérelem elfogadása, sem elutasítása esetén nincs lehetőség.
 • Kérjük, vegye figyelembe, hogy többszöri vízumigénylés esetén minden újonnan benyújtott vízumkérelemmel együtt újra be kell nyújtani a szükséges dokumentumokat.
 • Az elbírálás folyamatáról ügymenet közben sem irodánknak, sem a Szaúd-Arábiai Királyság Magyarországi Nagykövetségének nem áll módjában felvilágosítást adni. A procedúra befejeztével irodánk haladéktalanul értesíti az útlevél tulajdonosát. 
 • Irodánk a Szaúd-Arábiai Királyság Magyarországi Nagykövetségének vízummal kapcsolatos döntéséért , illetve a kérelem elutasításával kapcsolatban felelősséget nem vállal.
 • Kérjük utazásuk során fordítsanak fokozott figyelmet a vízum által szaúd-arábiai tartózkodásra feljogosító időkeret betartására, mert amennyiben a vízum érvényességének lejártát követően kívánják elhagyni az országot, úgy a szaúd-arábiai hatóságok pénzbírsággal és az újbóli belépés megtagadásával súlythatják az utazót.
 • DOKUMENTUMOK HITELESÍTÉSE (nem vízumhoz kapcsolódó, attól független szolgáltatás):
 • Magánjellegű dokumentumok Nagykövetség általi felülhitelesítéshez a hitelesíttetni kívánt eredeti dokumentumot  a  Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium hitelesítő pecsétjével kell előzetesen ellátni.
 • Céges dokumentumok (pl. kereskedelmi számlák, jogi személyek között létrejött szerzödések..stb.) esetén a Nagykövetség általi felülhitelesítéshez a hitelesíttetni kívánt eredeti dokumentumot  a  magyarországi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium hitelesítő pecsétjével is el kell látni elözetesen.
 • A hitelesítés igényléséhez minden esetben a következőkre van szükség:

– kitöltött igénylölap

– az eredeti hitlelesíttendö dokumentum(ok), valamint annak 2 db jó minöségü fénymásolata

– fénymásolat a dokumentumot benyújtó személyi igazolványáról és a lakcímkártyájáról

-céges dokumentumok hitelesítése esetén egy 30 napnál nem régebbi cégkivonat

 • Amennyiben a hitelesítés során egy cég képviseletében meghatalmazott jár el, úgy kérjük hozzon magával meghatalmazást (fejléces papíron).
 • A hitelesítés átlagosan 5 munkanapot vesz igénybe. Amint a hitelesítés elkészült, az igénylöt haladéktalanul értesítjük.
 • A hitelesítés díja: 50,00 USD / dokumentum, mely amerikai dollárban és készpénzben fizetendö a dokumentum(ok) beadásakor.
 • Hitelesíttetni kívánt dokumentum beadásához elözetes idöpont egyeztetés szükséges.
 • Több oldalas dokumentumok (pl. szerződések) nagykövetség általi felülhitelesítése csak abban az esetben lehetséges, ha az oldalak közjegyző által összefűzve és hitelesítve kerülnek benyújtásra.

További vízummal és dokumentum hitelesítéssel kapcsolatos információért kérjük, érdeklődjön e-mailben: [email protected]

 

Időpont foglalás vízumügyéntézéshez és dokumentum hitelesítéshez  

1
Service
2
Time
3
Details & Payment
4
Thank you

Please select service, date and provider then click on the Find Appointments button.